Gemini Swing Band

Swing & Jazz Band

Check availability
Add to Shortlist
Zagreb, Croatia
€1,950 - €2,500
8 Videos & 12 Photos

About Gemini Swing Band – professional swing & jazz band based in Zagreb, Croatia

Gemini Swing Band was founded in 1999.

Since then, the band has performed at hundreds of weddings, corporate events and private parties in Croatia and internationally.

Gemini Swing Band have a large repertoire of Jazz, Swing, Dixieland and Blues, as well as Croatian songs.

So if you're looking to hire the finest jazz band Croatia has to offer for your wedding or event, get in touch with us!

Contact Gemini Swing Band

More information about Gemini Swing Band

Gemini Swing osnivaju Jabuka i Bonzo u jesen 1999. godine sa jednim jedinim ciljem - da nekako skrate duge zimske noći koje su nadolazile, uz čašicu pića i pokoji zalogaj zamaskirano u glazbenu kulisu!

View our list of Croatia's best jazz & swing bands ➡️

I vjerojatno od toga ne bi bilo nešto više do pukog hedonizma, da se tome dvojcu nije pridružio klarinetist Bery, tada već sa bogatim iskustvom sviranja swinga i dixiea i uspio akcent staviti na glazbu.

Neko vrijeme kao trio sviraju u zagrebačkom klubu Pračka koji je tada vodio današnji bubnjar Kruno.

Još jedan ključan moment je bio dolazak kontrabasista Marija koji svojom osobnočću i posebnim stilom sviranja kontrabasa daje notu onoga što ćemo kasnije nazivati Gemini Swing Band!

I tako uz bubnjara Dražena postaju kvintet koji neko vrijeme uredno odrađuje gaže po tada postojećim zagrebačkim klubovima.

Dolaskom klaviriste Joška i novog bubnjara Lehpamera zabija se zadnji čavao u nešto što je krenulo kao prikračivanje vremena i bend formira bras liniju koju su sačinjavali Šinc, Geč, Bery i tada se rađa Gemini Swing Band!

S godinama rada postavi se pridružuju Rile na violini i Križan na saxu, Marija mjenja Vedran i bend se pojačava sa Alisom na gitari. Sve ostalo su - povijest i izmišljotine!

Read more
8 Videos & 12 Photos
Check availability
Add to Shortlist